Media

 

Clinic voor kickboksers:

logo ReBo

DATO Training, omdat sporten leuk MOET zijn! (En is!)

Gepubliceerd op 03 Mar 2016 door Carin van Wijgerden

In de sportschool van DATO Training aan de Tolnasingel 1 in Bodegraven vind je de enthousiaste eigenaar en de spontane sportdocent Patrick Bouwer. Hij begon in 2015 met de succesvolle HIIT-methode. Een High Intensity Interval Training die je niet bij de andere sportscholen in Bodegraven-Reeuwijk vindt. Uniek dus!

Een HIIT?

“HIIT zijn korte en hele krachtige trainingen, omdat de intensiteit heel hoog ligt. Het is een afwisseling van ‘opgejaagd worden’ en weer rusten. Het is effectiever dan een cardiotraining. Een HIIT van 30 minuten staat voor 90 minuten cardiotraining,” legt Patrick uit.

Een HIIT is lekker kort

Het succes van deze methode ligt niet alleen aan de methode zelf. Ook het enthousiasme van de sportdocent zelf telt mee. Bouwer staat bekend om zijn overdosis aan spontaniteit en een gezonde dosis humor. “Bij mij is sporten natuurlijk het leukst,” grapt hij op de vraag waarom mensen bij hem moeten komen trainen. “Maar,” vult hij serieus aan, “het grote voordeel van een HIIT is toch wel de korte duur van zo’n training. Met een half uur sta je al weer buiten. Dan heb je gesport, zonder dat het heel veel van je tijd heeft gekost. En dat vinden heel veel mensen fijn. Je komt hier binnen, begint gelijk en na afloop kun je meteen weer weg. Een HIIT kost maar maximaal 30 minuten per keer.”

Een HIIT past dus goed in elke drukke agenda!

Een hele goede aanvulling

De trainingen van DATO zijn geen nadelige concurrentie voor de al aanwezige sportscholen en –verenigingen. Volgens Patrick is het een aanvulling op elke vorm van sport. “Ik zit niemand in de weg. Wij doen niet aan de groepslessen waarbij iedereen tegelijk dezelfde beweging moet maken zoals bij Zumba of BodyPump. Ik denk ook dat het een hele goede aanvulling is voor mensen die al sporten zonder dat dit direct een aanslag op hun portemonnee is.”

Eigen tempo en voor iedereen

Bij DATO Training is iedereen welkom: van beginner tot top atleet. Van jong tot oud. En je werkt aan je eigen doel. Of dat nu om afvallen gaat of conditie opbouwen/verbeteren gaat of voor spieropbouw. Het kan allemaal en in je eigen tempo en precies op maat. Zo is een sportclinic helemaal afgestemd op jouw tak van sport. Van A(tleet) tot Z(wemmer) weet Bouwer wat goed bij jouw sport en body past, kan en hoort. Wel zal Patrick je op een leuke positieve en gezonde manier stimuleren om tijdens een training net iets meer te geven.

Snel resultaat

Afhankelijk van het aantal keer dat je komt trainen en je doel, kun je al na 3 weken resultaat verwachten. Zo snel gaat dat dus.

Soorten trainingen

Bij DATO Training kun je 7 dagen per week sporten en op diverse momenten. Er zijn verschillende trainingen. Je traint alleen met Patrick, als jouw personal trainer, of in klein groepsverband. Die kleine groepen, van maximaal 16 personen, zijn bewust opgezet. Dan krijgt iedereen de juiste hoeveelheid aandacht. Dus wat dacht je van een HIIT, L(ow)IIT, een HIIT Circuit of HIIT Outdoor? Of ga je liever voor een HIIT Boxfit of HIIT DanceFit? Kortom: keuze genoeg!

Laagdrempelig

Waar wacht je nog op om te gaan sporten? Wat is je excuus om niet te gaan? De HIIT’s duren kort en geven snel resultaat, dat weet je nu inmiddels.

Zijn het de kosten die je tegenhouden? Zelfs dat hoeft niet, want DATO Training is enorm laagdrempelig. Er zijn geen inschrijfkosten of duur lidmaatschap/abonnement. Je komt en gaat wanneer jij wilt! En dat is in Bodegraven uniek! Per les betaalt je slechts €4,- voor een enkele les of je koopt een voordelige 10 rittenkaart voor €35,-.

Voor de tarieven van de Personal Training, de Duo Training, het rooster en nog meer informatie kijk je op www.datotraining.nl Of kom gewoon gezellig langs bij de Tolnasingel 1 in Bodegraven voor een informatief praatje! En dan? Dan raak ook jij overtuigd dat HIIT het helemaal is!

Wil je direct op de hoogte blijven van DATO Training? Volg ze dan op Facebook. Ze hebben regelmatig leuke (win)acties! Doen! BAM!

Bokster Nouchka Fontijn met Patrick Bouwer

Europees Kampioen bokster (2014) Nouchka gaf Patrick Bouwer (DATO Training) een clinic. Zij won goud op de European Games in Baku (2015) en won brons op het WK in Zuid-Korea (2014). Bij het Europees Kampioenschap won Fontijn zilver (2011). Ook won ze diverse andere internationale toernooien.

DATO Training met bokster Nouchka Fontijn 01DATO Training met bokster Nouchka Fontijn 02

AQUA HIIT in zwembad De Kuil

AQUA HIITAQUA HIIT

Bron: Sportkrant SBAB 2016

Delen? Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+